Deze stoffen geven je net dat beetje extra energie tijdens deze drukke dagen

The Optimist 20 dec 2017 Gezondheid

Het einde van het jaar is nu echt in zicht. Ook dit jaar merken we dat we in deze periode toch wat minder energie hebben. De dagen zijn vol en kort. Het is tijd voor meer energie om krachtig het nieuwe jaar in te gaan.

In onze voeding zitten tal van belangrijke voedingsstoffen. Antioxidanten zijn bepaalde stoffen die we niet mogen missen en veel positieve gezondheidseffecten hebben. Deze stofjes beschermen het lichaam namelijk tegen andere stoffen die schade kunnen aanbrengen aan weefsels en cellen. Dankzij antioxidanten krijgen deze agressieve stoffen, ook wel vrije radicalen genoemd, minder kans om hun taak te doen. Dit voorkomt ziektes. De vrije radicalen kunnen we eigenlijk niet vermijden. Ze zitten namelijk in de lucht en ook door bijvoorbeeld zonlicht vindt er een reactie plaats waardoor vrije radicalen kunnen ontstaan. Ook ongezond eten, alcohol en sigarettenrook leveren deze agressieve stoffen op.

Antioxidanten in de voeding

Antioxidanten bevinden zich in onze voeding. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse voedingsstoffen, zoals vitamine C en E, bètacaroteen, seleen en zink. Via je voeding hoor je voldoende van deze belangrijke stoffen binnen te krijgen. Hiervoor wordt aangeraden om gezond en gevarieerd te eten. Dit betekent onder andere voldoende groente en fruit, volkoren producten, noten, pitten en zaden. Op deze manier krijg je namelijk van elke voedingsstof voldoende binnen. Een supplement is dan ook niet nodig wanneer gezond en gevarieerd wordt gegeten.

Gezondheidsvoordelen

Antioxidanten beschermen het lichaam. Hierdoor kan kanker bijvoorbeeld voorkomen worden. Echter kunnen deze stofjes niet helpen bij genezing. Daarnaast verloopt het verouderingsproces bij een gebrek een antioxidanten een stuk sneller dan wanneer iemand wel voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Natuurlijk is dit een natuurlijk proces wat niet gestopt kan worden. Toch zal een gezond en gevarieerd voedingspatroon én lichaamsbeweging iemand langer ‘jong’ houden.

Probeer daarom om elke dag gevarieerd en gezond te eten. Een supplement met antioxidanten is niet nodig en wordt zelfs afgeraden.

Ook in de Daily van vandaag:
Dit kan helpen bij het voorkomen van een depressie
Door deze uitvinding hoeven we niet langer het milieu met plastic te vervuilen

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie