Deze jongens gaan voor pure cosmetica

The Optimist 14 mrt 2018 Natuur & Milieu

Veel van ons gebruiken het elke dag: een tandpasta waar microplastics in zitten, een deodorant met aluminium en dan nog al die haarverzorgingsproducten met parabenen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking gebruikt deze producten zonder er verder over na te denken. Maar is dit nodig en wat zijn de alternatieven?

In veel verzorgingsproducten zitten stoffen die chemisch vervaardigd zijn. Ook cosmetica is vaak rijk gevuld met stoffen waarvan we de namen niet uit kunnen spreken. Maar naast die lastige naam weten we vaak ook niet wat het voor stof is en of het eigenlijk wel goed voor ons is.

Kiezen voor puur

Jonathan Berhani en Roel Holtland, oprichters van The Ohm Collection, besloten het anders te doen en ontwikkelen producten waarvan je de ingrediënten in principe zou kunnen eten. The Ohm Collection is een jonge Nederlandse cosmeticalijn en maakt gezichtscrème en deodorant. Met de producten die zij ontwikkelen kiezen zij liever voor het zekere dan het onzekere. Dit is dan ook de reden dat zij kiezen voor puur.

Opgroeien met vervuiling

In het kantoor van The Ohm Collection staan verschillende flesjes met allerlei oliën. Deze oliën zijn gemaakt van bijvoorbeeld bloemen, bomen en noten van over de hele wereld. Deze producten zijn helemaal puur, zoveel mogelijk in het wild geplukt en biologisch gecertificeerd. ‘Niets wordt nagemaakt of aangevuld met goedkope mengmiddelen, waar de reguliere industrie zo goed in is’, aldus Jonathan Berhani. Inmiddels zijn de producten van The Ohm Collection verkrijgbaar bij zo’n 250 Nederlandse en 50 buitenlandse verkooppunten. ‘We zijn onderdeel van een nieuwe stroom jonge ondernemers, die zijn opgegroeid met zorgen over klimaatverandering en vervuiling. Daar willen en kunnen wij wat aan doen’, aldus Holtland.

Biologische cosmetica

Bij biologische cosmetica gaat het er juist om wat voor stoffen er niet in zitten. Er zijn namelijk tal van toegevoegde stoffen die niet goed voor ons zijn, maar ook niet voor het milieu. Inmiddels mogen op dieren geteste (ingrediënten van) cosmetica niet meer verkocht worden. Producten met microplastics, zoals bepaalde douchegels en tandpasta, worden echter nog wel verkocht. En hoe klein deze plastics ook zijn, toch vergroten ze het plastic probleem en dus ook de plastic soep. De vraag naar alternatieve producten neemt dan ook toe.

Lees ook in de Daily:
Laat je inspireren door Stephen Hawking
Gelukkig zijn? Stop hier mee!
> Natuurlijke make-up

Bron: Volkskrant
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Deze jongens gaan voor pure cosmetica”

  1. ik ben persoonlijk een grote fan van de deo van Loveli. Werkt supergoed en helemaal natuurlijk! loveli.care

  2. Ik ben erg tevreden over de natuurlijke producten van Blooming Naturals. Puur en eerlijk net als de mensen die het maken!

  3. Er wordt nog steeds vee te veell plastic gebruikt ,gisteren zag ik een pallet met producten helemaal ingewikkeld in plastiek film.En zelfs diepzeevissen zetten met plastic in hun maag.

Geef een reactie