Deel je tuin!

The Optimist 5 jun 2020 Samenleving

Ten tijde van corona merk je waarschijnlijk meer dan ooit dat een Parijs balkonnetje nou niet bepaald de natuurervaring geeft die je ervan zou willen. Met dit in het achterhoofd komt Martijn Neuvel nu met deeltuinen.nl, zodat iedereen toch nog van wat groen kan genieten.

Bij veel mensen is het leukste deel van de buitenervaring niet de picknickmand twintig minuten naar een park slepen. Dat zette Neuvel aan om zijn eigen website te starten. ‘Zeker in deze tijd is het heerlijk om jezelf te omringen met groen en om in een tuin te verblijven waar je in alle rust kunt relaxen, spelen of picknicken.’ Het concept werkt simpel. Je gaat naar de website en geeft aan of je een tuin zoekt of aanbiedt. Als je een tuin zoekt reserveer je deze en geef je aan hoelang je de tuin wilt gebruiken. Als je een tuin aanbiedt vul je je gegevens in, samen met de reden waarom jouw tuin zo leuk is om te lenen.

Een mooi idee, maar de site is nog hard op zoek naar mensen die hun tuin aanbieden. Als het welzijn van je medemens nog niet genoeg motivatie is om je tuin beschikbaar te stellen, krijgen de eerste honderd aangemelde tuinen ook een gratis elho Veggie Wall. Daarnaast verdien je per tuinbezoek punten, waarmee je korting krijgt op allerlei elho producten. Meer dan genoeg reden dus om je tuin met anderen te delen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Deel je tuin!”

  1. Je tuin is genieten van een klein stukje natuur dat je kunt invullen en gebruiken zoals je wenst. Een tuin is ook zorg en energie en tijd om het evenwicht erin te behouden. bij het delen van je tuin, zou het daarom leuk zijn om ook een stukje zorg en onderhoud te delen

Geef een reactie