In de nieuwe The Optimist lees je alles over bewust eten

The Optimist 22 dec 2017 Gezondheid

Ook deze periode is er weer met veel plezier gewerkt aan een nieuwe uitgave van The Optimist. Het thema van dit nummer is bewust eten. Iets waar we ons allemaal wel mee bezig houden en wat een veelbesproken onderwerp is rond 1 januari. Kortom, een thema vol prachtige, interessante en inspirerende verhalen.

In het westen is het hebben van genoeg eten vanzelfsprekend geworden. De magere tijden van vroeger, die kennen we niet meer. Eerder is er juist een overvloed aan voedsel. Toch kiezen sommige mensen er voor om te vasten. In het nieuwste magazine wordt uiteengezet waarom sommige mensen hiervoor kiezen. En wat levert het ons op als we vasten? Ook kijken we naar de toekomst van ons voedsel, want waar staan we in 2118? En is het echt zo dat veganisten niet genoeg empathie voor mensen hebben?

Mediteren, mediteren én mediteren 

Ook komt het verhaal van Niels Goedhart aan bod. Samen met nog 109 andere deelnemers koos hij ervoor om tien dagen lang, tien uur per dag, te mediteren, zonder ook maar één woord met iemand te wisselen. Hoe beviel dit? Was het saai of eigenlijk best wel fijn?

Een wereld zonder geheimen

Hoe zou een wereld zonder geheimen er uit zien? Een samenleving waarin privacy niet meer bestaat. Zou dit betekenen dat er meer veiligheid is, een betere service en een eerlijkere samenleving? Ook komt sociologe Arlie Hochschild aan bod. Zij verliet haar linkse, kosmopolitische ‘bubbel’ en trok vijf jaar op met haar rechtse, conservatieve landgenoten in het blanke Louisiana. Nu begrijpt ze hen niet alleen beter, ze heeft onverwachts zelfs sympathie gekregen voor de aanhangers van Donald Trump. ‘Ik had gedacht dat ze boos waren.’

Ben je abonnee? Dan heb je ons magazine inmiddels ontvangen of ligt hij binnenkort bij je in de brievenbus. Ben je geen abonnee maar wel benieuwd naar ons nieuwste magazine? Dan kun je ons nieuwste magazine bij ons in de webshop bestellen of neem een abonnement op The Optimist en mis nooit meer het optimistische nieuws.

Heb jij de nieuwste The Optimist al gelezen? Wat was jouw favoriete artikel?

Deze maand is ook de eerste editie van The Optimist in Business uitgekomen, met als thema Purpose. Een nummer met van alles voor en over het bedrijfsleven. Ben je abonnee? Dan heb je het magazine in de brievenbus ontvangen. Ben je nog geen abonnee? Dan kun je het magazine in de shop bestellen.

Ook in de Daily van vandaag:

Deze minuscule organismen kunnen beschermen tegen hoge bloeddruk
Goedkoop en gezond eten lukt je met deze 5 tips

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie