De kastjes van Sinterklaas

The Optimist 11 nov 2020 Samenleving

Wie kent ze niet: die leuke mini-bibliotheekjes langs de weg waaruit je een boek kunt meenemen en er weer een andere voor in de plaats kan zetten? Het Kastje van Sinterklaas gebruikt hetzelfde principe, maar dan voor Sinterklaascadeautjes.

Het initiatief is ontstaan in Groningen, waar twee buurvrouwen tijdens een training van Buitengewoonzijn.nu op het idee kwamen voor een vrolijke noot in het najaar. De spelregels zijn simpel: voor elk pakje dat je in het kastje legt, mag je er ook weer eentje meenemen. De buurvrouwen hopen dat meer mensen het initiatief overnemen.

Zelf meedoen

Wil jij ook een Sinterklaaskastje in jouw buurt? Zet dan een kastje op een toegankelijke plek in de straat, bij een school of bij een cultureel centrum. Leg wat ingepakte cadeautjes en eventueel een gedicht in het kastje en maak het bekend in de buurt zodat iedereen mee kan doen. Zo help je jezelf en een ander aan een leuk Sinterklaascadeautje.

Bron: Buitengewoonzijn.nu
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “De kastjes van Sinterklaas”

  1. de boekenkastjes zijn idd succesvol, echter bij cadeautjes zet ik een vraagteken,
    zijn er richtlijnen? In deze corona tijden zijn veel mensen aan het ‘ontspullen’ en ‘geven’ dan waardeloze, nutteloze, gebruikte en/of beschadigde ‘cadeautjes’ …

Geef een reactie