De eerste vrouw die is toegelaten tot de opleiding tot marinier

The Optimist 7 feb 2018 Samenleving

Toegelaten worden tot het Korps Mariniers is een lange, zware weg. Sinds 1 januari 2017 mogen ook vrouwen deelnemen aan deze zware toelatingsprocedure. En inmiddels is de eerste vrouw die is toegelaten tot deze opleiding een feit.

Het is zwaarder dan een obstacle run en je moet heel erg fit zijn. Toch is het een vrouw gelukt om binnen te komen bij de opleiding.

Dezelfde eisen voor mannen en vrouwen

Wil je toegelaten worden tot het Korps Mariniers als vrouw, dan moet je net zo hard werken als de mannen. De eisen voor vrouwen en mannen zijn namelijk gelijk. Zo is er een fitheidstest waarbij de deelnemers in twaalf minuten 2700 meter moeten hardlopen. Vervolgens moeten de deelnemers vier pull-ups, dertig sit-ups en dertig push-ups doen. Voor elke oefening krijgt de deelnemer twee minuten de tijd.

Dat was nog maar het begin

Haal je de fitheidstest, dan begint het pas. Hierna vindt namelijk de selectietest plaats die tweeënhalve dag zal duren. Hier wordt niet alleen gekeken naar je fysieke gesteldheid, maar ook hoe je in een groep functioneert en naar je doorzettingsvermogen. Dat nu een vrouw zich door deze tests heeft geslagen is een prestatie. Op dit moment zal zij (van wie de identiteit geheim blijft) dan ook alles op alles zetten om de opleiding af te ronden.

Steeds minder verschillen tussen man en vrouw

Eerder schreven we al dat vrouwen steeds vaker aan de top staan. Zo is het aantal vrouwelijke commissarissen voor het eerst boven de 30 procent uitgekomen en zien we de verschillen tussen man en vrouw op de werkvloer steeds iets kleiner worden. Dat vrouwen nu ook mogen deelnemen aan de toelatingsprocedure én dat de eerste vrouw inmiddels is toegelaten bevestigen dat Nederland goed op weg is.

Lees ook in de Daily:
Ik at een maand veganistisch. Dit is wat er gebeurde
Is moai de sleutel tot geluk?

Bron: AD.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie