De digitale wereld – wat is jouw verhaal?

The Optimist 19 feb 2018 Samenleving

De redactie werkt aan een nieuw omslagthema voor The Optimist waarin de ontwikkelingen in de wereld van techniek, digitalisering en online centraal staat. In dit thema gaan we bijvoorbeeld in gesprek met een vrouw die haar leven online leeft, maar ook spreken we iemand die hier liever zo ver mogelijk vandaan blijft. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw verhaal. Waar sta jij in de digitale wereld? En hoeveel invloed heeft dat op je leven?

Naast het online bestellen van kleding of eten, het boeken van je vakantie of het praten met iemand die aan de andere kant van de wereld zit, is er steeds meer mogelijk. Niet kan er alleen steeds meer, ook willen we steeds meer en verwachten we steeds meer. Er zijn dan ook continu digitale ontwikkelingen en ook komen er steeds meer gegevens van ons op het wereldwijde web te staan. De één heeft hier geen probleem mee en is 24/7 online. De ander wil hier juist zo ver mogelijk vandaan blijven en is van mening dat je online niet te veel moet delen.

Maar hoe denk jij hier precies over? Doe jij er alles aan om zo min mogelijk van technologie gebruik te maken of ben je juist als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen? Hoe beïnvloedt algoritme jouw leven en waar zie je dat in terug? En hoe ga jij eigenlijk met de tijd mee? Hoe ver ga jij?

Jouw verhaal is een verrijking van ons magazine en willen wij niet missen als ondersteuning van het nieuwe thema. Daarom bieden wij in nummer 180 van The Optimist platform voor verhalen over jullie digitale wereld. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar jouw verhaal over dit onderwerp. Een selectie van de inzendingen wordt geplaatst in de nieuwe The Optimist.

Wil je jouw verhaal met ons en de lezers van The Optimist delen? Mail dan vóór 26 februari 2018 naar redactie@theoptimist.nl. Naast de verhalen plaatsen we graag een foto van de inzender. Mooie verhalen met daarbij een portretfoto hebben daarom een streepje voor.

We zien jouw verhaal graag tegemoet!

Lees ook in de Daily:
‘Boefjes’: Een knetterende boekpresentatie
Drie mythes over menstrueren voor eens en voor altijd ontkracht (belangrijk: dit bericht is ook voor mannen)

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “De digitale wereld – wat is jouw verhaal?”

  1. DE digitale wereld word altijd mooi afgeschilderd , mooi en goed als het werkt , niet iedereen kan daar aan deelnemen , die mensen staan in de kou is dit sociaal ??????????????????????

Geef een reactie