Corona zorgt voor aanplant regenwoud

The Optimist 5 feb 2021 Natuur & Milieu

Ontwikkelingen rond de coronapandemie lijken al het andere nieuws op een tweede plaats te zetten. Toch blijven ook andere uitdagingen bestaan: neem bijvoorbeeld de ontbossing van het Atlantische Regenwoud. Een initiatief in Brazilië brengt deze twee op een creatieve manier samen.

De toestand in Brazilië is zorgwekkend. Naast het steeds maar krimpen van het Atlantisch Woud, dat zich grotendeels vanaf de Braziliaanse oostkust uitstrekt landinwaarts, heeft het land ook te kampen met het op twee na hoogste aantal coronagevallen ter wereld. Zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit dat, van de 211 miljoen inwoners van het land, meer dan negen miljoen besmet zijn geraakt. Daarnaast overleden ook bijna 230.ooo aan het virus. Om deze doden te eren is besloten om tweehonderdduizend bomen aan te planten bij het regenwoud. Dit op aanraden van het milieuprogramma van de Verenigde Naties. Daarnaast word de campagne ook gesteund door het Biosfeerreservaat van het Atlantische Woud en het Herstelpact voor het Atlantische Woud. De initiatiefnemers hebben zich voorgenomen om de bomen voor Wereldmilieudag (5 juni 2021) te planten.

Ook jij kunt een verschil maken in het Atlantische Regenwoud. Zo is er de mogelijkheid om een bosje bomen te geven. Daarover lees je meer in de Daily Geef een bosje bomen cadeau.

 

Bron: Goednieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie