Geef een bosje bomen cadeau

The Optimist 30 nov 2020 Natuur & Milieu

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent tijd voor cadeautjes. Je kunt natuurlijk altijd een bosje bloemen of een doosje chocolade cadeau doen, maar een bosje bomen geven is een stuk origineler. Vanaf 1 december is dit mogelijk.

Het Wereld Natuur Fonds biedt een bijzonder cadeau aan voor tijdens de feestdagen, verjaardagen of als bedankje: een bosje bomen. Voor elk bosje dat cadeau wordt gedaan, herstelt het WWF een bosje bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. De gulle gever kan kiezen uit drie formaten bosjes met toepasselijke namen. Het kleinste bosje heet de Tangare, vernoemd naar een bijzondere zevenkleurige vogel. Maat medium oftewel de luiaard is voor relaxte personen en het grootste formaat, de jaguar, staat voor een krachtige bos.

Fleurig bosje

Voor elk bosje bomen dat cadeau wordt gedaan, wordt een aantal hectare regenwoud hersteld. De prijzen beginnen bij €9,95. Je komt niet met lege handen aan als je een bosje bomen cadeau doet; de ontvanger krijgt een symbolisch bosje van groeipapier. Zo groeit er ook in huis een fleurig bosje.

Bestellingen kunnen vanaf 1 december hier gedaan worden. De actie loopt t/m 14 februari 2021.

Bron: Wereld Natuur Fonds
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie