Column: Besmettelijk geluk

Lisette Weber-Ziere 5 dec 2018 Zingeving

Met sommige mensen kan het soms enorm klikken. Ik zei gewoon dat ik hem direct mocht. Hij omschreef het als ‘wij hebben hetzelfde dna’. Ik heb het over Chiel van der Linden, de geluksman. Waar ik met The Optimist elke dag mijn best doe om iedereen te bereiken, werkt Chiel juist aan één persoon. Of eigenlijk, aan één ding, een goed ding. Dat hij dan voor het gemak maar meteen OneGoodThing heeft genoemd.

We spraken elkaar omdat Van der Linden een app heeft gemaakt: HappyWe. Het is een app met maar één doel: mij gelukkiger maken. Jij mag er natuurlijk ook gebruik van maken, maar het gaat erom dat het heel klein, heel individueel en heel persoonlijk gelukkiger maakt. Of meer, dat we onszelf gelukkiger maken. De lol is dat ik, door zelf gelukkiger te worden, ook meteen anderen gelukkiger maak. Dat werkt zo:

Ik zie iets en merk dat ik daar blij van word. Dat deel ik in de HappyWe app, het liefst met een foto erbij. Anderen zien dat, en delen in dat geluk. Gevolg? Eén blij moment leidt tot drie blije momenten. Als ik later terugkijk, voel ik dat gevoel nog een keer. Prachtig in al zijn eenvoud. Dat leek me wel een poging waard. Ik heb ook Facebook, Twitter en Instagram, waarom dit dan niet? In minder dan een minuut heb ik mijn dagelijkse dosis geluk door de wereld verspreid en dat minuutje kan ik best missen. Na een paar weken begin ik een lijn te ontdekken. Ik word blijkbaar het gelukkigst van mooie contacten met anderen, onze dochter en mooie Hollandse luchten. Hoewel ik maar één ding per dag deel, merk ik dat ik anders begin te kijken. Waar ik voorheen – ongemerkt – klaagde over het rotweer, een kriebeltrui of rommel op straat, ben ik juist actief op zoek naar dingen waar ik blij van word. Ik zie ook steeds meer blije momenten. Zelfs nu de dagen korter zijn en het heel donker is, is mijn humeur opperbest.

HappyWe blijkt bovendien reuze besmettelijk te zijn. Mijn collega’s, vrienden en familie zitten inmiddels ook op de app. Overal waar ik kom praat ik over de app, dat gaat vanzelf. Ik raad hem iedereen aan. Ook leer ik via de app veel nieuwe mensen kennen, allemaal intelligente optimisten. En we hebben één ding gemeen: we maken elkaar gelukkig. Maar dat zijn kleine besmettingen. Ik vind dat het tijd is om de wereld met het HappyWe-virus te besmetten. Maak jezelf en anderen gewoon gelukkig via HappyWe. Als dat geen leuke besmetting is!

Lisette Weber-Ziere

Lisette Weber-Ziere

In het dagelijks leven getrouwd met Sven en moeder van een dochter (Sophie, 7 jaar)....

Meer over Lisette Weber-Ziere >

Reacties

3 reacties op “Column: Besmettelijk geluk”

 1. Wat een fijne positieve actie!! En iedereen kan het dus eenvoudig op die manier aanpakken en daarbij ook met anderen die positieve zaken delen. Een sneeuwbal affect dus!!
  Vraagje:Hoe kom ik aan die app?
  Hartelijke groet, Peter Hoezen.

 2. Beste Peter,
  Je kunt de HappyWe app downloaden vanuit Google Play (Android) of de App Store van Apple.
  Veel geluk gewenst!
  The Optimist

 3. is het niet hetzelfde als instagram? daar delen mensen toch ook vnl mooie foto’s en momenten?

Geef een reactie