Boekentip: David Lynch onthult geheim creativiteit

The Optimist 25 mrt 2022 Zingeving

Hoe kwam de wereldberoemde filmregisseur David Lynch aan zijn creativiteit? Dit geheim onthult hij in zijn boek Hoe vang je de grote vis?

Hoe kun je tot grote ideeën komen? En op welke manier vertaal je die ideeën naar het echte werk? In Hoe vang je de grote vis? geeft Lynch inzicht in zijn denkproces. Hij laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben bijgedragen aan meesterwerken zoals Mulholland Drive, Blue Velvet en Twin Peaks. Aan de hand van deze befaamde films illustreert Lynch in korte en toegankelijke teksten hoe je ruimte schept voor nieuwe ideeën, twijfels over creativiteit overwint, en hoe je opnieuw inspiratie vindt wanneer je vastzit.

Rol van meditatie

Ook bevat het boek door Lynch zelf afgenomen interviews met Paul McCartney en Ringo Starr. Deze wereldsterren bespreken de rol van meditatie en creativiteit in hun leven.

“Ideeën zijn als vissen. Als je kleine vissen wilt vangen, kun je in ondiep water blijven. Maar als je grote vissen wilt vangen, moet je dieper gaan. (…) Ik ben op zoek naar de grote vis. Een vis die ik kan vertalen naar cinema.”

Gratis verzending
Tot en met donderdag 31 maart 2022 koop je Hoe vang je de grote vis? van David Lynch zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop.

Hoe vang je de grote vis

Lees ook:
Oproep: gezamenlijke actie om oorlog in Oekraïne te beëindigen

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie