‘Boefjes’: Een knetterende boekpresentatie

The Optimist 19 feb 2018 Samenleving

Redacteur Brian de Mello schreef vorig jaar zomer het Lezersportret van Peter Boef in The Optimist. Deze kreeg in juni te horen dat hij niet lang meer te leven had. Na het lezersportret besloten de twee om door te gaan met het vastleggen van Boefs verhalen. Dat resulteerde in de uitgave van het boek ‘Boefjes’, dat afgelopen vrijdag in Hilversum werd gepresenteerd, zeven weken na het overlijden van Peter Boef.

‘Peter was een ongekend optimistisch persoon. Zijn talent bestond onder meer uit het samenbrengen van mensen die samen meerwaarde konden creëren. In zijn beroep als headhunter kwam die kennis en kunde goed van pas’, vertelt onze redacteur. Ondanks zijn rauwe manier van communiceren, was Boef in hart en nieren een positief mens. ‘Hij ventileerde regelmatig een provocerende, soms extreme mening, maar daarachter zat de wil om de wereld beter te maken. Ik heb gepoogd om dat door middel van tien korte verhalen in het boek duidelijk te maken.’

In de komende uitgave van The Optimist – met het toepasselijke thema ‘Levensweg’ – beschrijft De Mello hoe Boef hondsgelukkig op weg ging naar het einde. ‘Zelfs daarin bleef hij een optimist.’ Uit een interview met zijn weduwe volgt een intiem beeld van de wijze waarop er wordt omgegaan met sterven, rouwverwerking en verder leven. Zij ontving vrijdag het eerste exemplaar van ‘Boefjes’.

De vijftig aanwezigen tijdens de boekpresentatie werden getrakteerd op een bijzondere voordracht. Tijdens het voorlezen van een hoofdstuk, begon het haardvuur in de zaal op de meest toepasselijke momenten spontaan te knetteren. ‘Het leek wel geregisseerd. Ik sprak het woord “salvo” uit en er volgde meteen een salvo aan geknetter. Toeval? Toen dit nog een paar keer gebeurde ontstond er een soort vraag- en antwoordspel met de open haard. Ik heb Peter maar ter plekke bedankt voor de “speciale effecten” en zijn bijdrage aan de boekpresentatie. Daarna hield het op.’

Het boek is nu te bestellen in de webshop van The Optimist. De kosten bedragen €14,50 inclusief gratis verzending. Een deel van de opbrengsten van het boek gaat naar KWF Kankerbestrijding. Klik hier om ‘Boefjes’ te bestellen.

Lees ook in de Daily:
De digitale wereld – wat is jouw verhaal?
Drie mythes over menstrueren voor eens en voor altijd ontkracht (belangrijk: dit bericht is ook voor mannen)

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie