Bill Gates stelt zelftest coronavirus beschikbaar

The Optimist 13 mrt 2020 Gezondheid

De inwoners van Seattle kunnen zich een dezer weken zelf testen op het coronavirus COVID-19. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Bill & Melinda Gates Foundation, de stichting van de medeoprichter van Microsoft en diens echtgenote.

De stichting stelt test-kits beschikbaar in de Amerikaanse stad waarmee mensen met behulp van een wattenstaafje een monster van hun neusslijm kunnen afnemen, dat zij vervolgens kunnen opsturen naar een laboratorium. Daarna wordt hen binnen twee dagen verteld of zij besmet zijn met het virus of niet.

Werkdruk verlichten

Door de zelftesten kunnen mensen eerder achter besmettingen komen. Ook wordt op deze manier de werkdruk van artsen verlicht en het risico op besmetting in praktijken verkleind.

In de staat Washington zijn tot nu toe 19 mensen overleden aan het coronavirus en 136 besmet met het virus, waarvan de meesten uit de omgeving van Seattle komen. De zelftesten worden in de toekomst wellicht beschikbaar voor alle inwoners van de staat.

Behandeling coronavirus

Ondertussen investeert Bill Gates ook flink in het versnellen van de zoektocht naar en beschikbaarheid van behandelingen voor het coronavirus. Zijn stichting richtte hiervoor samen met Wellcome en Mastercard het nieuwe fonds COVID-19 Therapeutics Accelerator op.

Bron: Sublime
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

5 reacties op “Bill Gates stelt zelftest coronavirus beschikbaar”

  1. wandelen. buiten zijn in tuin of bos. en minstens elke 2 uren 200 cc water drinken. af en toe diepe ademhalingen doen. gezonde lucht proeven. we stoten niet meer stikstof uit dan dat we inademen. dat kan niet.het is een regelstof, naast de zuurstof die we gebruiken/ met het voedsel verbranden waardoor we energie heb en ons lichaam aller soorten bewegingen kan maken. spreken, denken en zingen en nog veel meer.alleen; we dienen onze uitwerpselen niet ongezond en vervuilend te doen opslaan.
    probeer lokaal uw poep met dat van eventueel uw hond met tuin en groen afval te composteren. dat geeft de samenleving veel voordeel op. een fijnen dag. wilbrord

  2. Niet iedereen is overtuigd van de goede bedoelingen van meneer Gates, zijn echtgenote en de Foundation. Hij zou voorstander zijn van grootschalige (en verplichte?) vaccinatieprogramma’s. Daar gaat ongelooflijk veel geld in om, nog afgezien van de ethische vraagstukken en niet te vergeten de noodzaak er van.
    Meneer is van de micro software, wie weet wat er allemaal in de ‘genezende moleculen’ (waar hij al tijden mee bezig is) gestopt wordt. en wat je daar wellicht op afstand allemaal mee kunt? Beetje griezelig allemaal vind ik.

  3. Fake news? Dit is dus geen zelftest want de uitslag moet – binnen twee dagen – van “een laboratorium” komen. En welk medisch lab die deze analyse kan doen is niet allang overbezet?

  4. Dit is dus geen zelftest: je bent voor analyse en uitslag afhankelijk van “een laboratorium”

Geef een reactie