Bijengif tegen borstkanker

The Optimist 16 sep 2020 Gezondheid

Uit Australisch onderzoek is gebleken dat bijengif opvallend effectief is in het bestrijden van agressieve borstkankercellen. De gezonde cellen blijven hierbij onbeschadigd.

Het onderzoek, uitgevoerd door het Harry Perkins Institute of Medical Research in Perth, toont aan dat het gif van honingbijen de communicatiepaden van de kankercellen verstoort. Deze paden zijn belangrijk voor de groei van de cellen. Het stofje mellitine, dat de onderzoekers onttrokken uit het gif van driehonderd bijen, maakt een gaatje in het celvlies waardoor de kankercel doodgaat. Daarnaast zorgen de gaatjes ervoor dat chemotherapie de kankercel makkelijker kan binnendringen. Dit betekent dat mellitine ook gebruikt kan worden in combinatie met bestaande chemotherapieën.

Bemoedigend

De resultaten van het onderzoek zijn zeer bemoedigend. De onderzoekers hebben het gif van 312 honingbijen en hommels uit West-Australië, Ierland en Engeland verzameld en onderzocht. Het gif van hommels was echter niet in staat cellen te doden, maar dat van bijen des te meer. Opvallend om te zien is dat de oorsprong van de bijen er niet toe doet; het gif van de bijen van over de hele wereld gaat op vergelijkbare wijze te werk.

Bron: Scientias
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Bijengif tegen borstkanker”

  1. Is hier niet een belangrijke stap overgeslagen? VOEDING! Kijk naar Cornelis Moerman en de macrobiotiek. Moeten die arme bijen nú wéér hét onderspit delven? Zij zijn juist van levensbelang, in een ander grootst opzicht.

  2. Hoe zit het dan met de bescherming van onze bijen waar we zo ons best voor moeten doen om ze in leven te houden??? Geen bijen geen voedsel???

Geef een reactie