Bewust eten – jouw verhaal

The Optimist 30 okt 2017 Gezondheid

De redactie werkt aan een nieuw omslagthema voor The Optimist: bewust eten. Hoe eet je bewust? En wat is eigenlijk bewust eten? Er zijn tal van verschillende manieren om bewust te eten. Denk aan een specifiek voedingspatroon, een bijzonder dieet of voorschriften vanuit religieus oogpunt op dit gebied. Wij zijn benieuwd naar jouw bijzondere voedingspatroon. Een selectie uit de inzendingen wordt geplaatst in de nieuwe The Optimist.

Met het thema bewust eten willen wij erachter komen welke soorten voedingspatronen er zijn en wat deze doen. Iedereen eet op zijn eigen manier. De één voelt zich prettig met een voeding gebaseerd op planten, de ander eet gluten- of lactosevrij en weer een ander eet door goed naar zijn of haar lichaam te luisteren. Maar er zijn ook mensen die insecten eten, rauw eten of koken met restjes.

Waarom zweren mensen bij een bepaald voedingspatroon en waar let je op als je zo eet? Is het bijvoorbeeld verstandig om bepaalde supplementen te nemen of is voldoende variatie genoeg om alle voedingsstoffen binnen te krijgen?

Hiervoor hebben wij ook jouw bijdrage nodig. Eet jij ook op een bijzondere manier? En wat ervaar je sinds je op deze manier eet? Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal!

Mail je reactie naar redactie@theoptimist.nl

Ook in de Daily van vandaag:
Een kweekdarm?
Van zomer- naar wintertijd en andersom, of beter van niet?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.