Bevrijd van zwart-witdenken met de nieuwste The Optimist

The Optimist 23 apr 2021 Samenleving

Zit jij comfortabel in je eigen bubbel? Of durf je je open te stellen voor andere meningen? De nieuwste editie van The Optimist rekent af met polarisatie en bevrijdt ons van zwart-witdenken.

Een thema over zwart-witdenken zat al een tijdje in de koker van de redactie. We zien het volgende namelijk keer op keer gebeuren: we sluiten ons collectief op in onze bubbel en staan niet meer open voor een andere mening. We zochten uit hoe we kunnen breken met zwart-witdenken en vonden koplopers die ons ervan helpen bevrijden.

Nadia Moussaid

Ons cover-gesprek voerden we dit keer met Nadia Moussaid. We spraken de journalist en presentatrice over de onderliggende boodschap die zij met haar gevarieerde programma’s wil uitdragen: ‘Blijf voor elkaar openstaan, veroordeel niet.’ Volgens Moussaid is het ook nog eens oninteressant om uitsluitend vanuit je eigen smaak en voorkeuren iets te kiezen.
Een kleine greep uit de rest van het thema: Joline Verloove van het kennisinstituut Movisie vertelt hoe we voorkomen dat verschillen uitgroeien tot hardnekkige tegenstellingen, dr. Kevin Dutton duikt dieper in ons zwart-witte wereldbeeld en een bontgekleurde nar houdt ons een spiegel voor.

Lees meer in The Optimist magazine

Hoewel de editie vooral is opgemaakt in zwart en wit, lezen we buiten het thema nog veel meer waar we optimistisch van kleuren. Zo spraken we onder anderen holistisch arts Nienke Stoop over haar nieuwste boek Levenskracht – Jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht, portretteert Gijs de Swarte drie krachtige medeburgers in zijn exclusieve serie voor The Optimist en delen we een recept van de Guerrilla Gardeners voor een bloembombardement.

De nieuwste The Optimist is vanaf zaterdag 24 april te bestellen in de webshop en verkrijgbaar bij de boekhandel. Liever abonnee worden? Bekijk hier welk abonnement bij je past. Sluit je aan bij de meest positieve beweging van Nederland!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Bevrijd van zwart-witdenken met de nieuwste The Optimist”

  1. Durf met (mede)GEVOEL en Menselijke LIEFDE (mee) te denken en opbouwend beredeneren.
    De verharding van de laatste decennia kent hieraan zeer weinig plaats toe.

  2. Precies onze gedachte! Hopelijk zie je dat ook terug in het nieuwe nummer.

Geef een reactie