Belteams bieden kwetsbare ouderen luisterend oor

The Optimist 7 okt 2020 Samenleving

Voor veel kwetsbare ouderen is het wegvallen van culturele uitjes een enorm gemis. Stichting Vier het Leven probeert dit gemis in coronatijd zoveel mogelijk te verzachten. In plaats van het organiseren van dagjes weg, schakelt de stichting belteams in voor een praatje en een luisterend oor.

Veel kwetsbare ouderen zitten door de coronamaatregelen veel thuis. Om toch in contact te kunnen komen met anderen, worden zij door vrijwilligers van de stichting regelmatig opgebeld. Ook tijdens de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober 2020) proberen de belteams zoveel mogelijk ouderen te bellen. ‘De gezondheid van onze gasten, met een gemiddelde leeftijd van 84 jaar, staat natuurlijk voorop’, vertelt Annerieke Vonk, initiatiefnemer en directeur van Vier het Leven. ‘Toen uitgaan niet meer mogelijk was, zijn we direct aan de slag gegaan om met onze deelnemers in contact te blijven.’

Willeke Alberti

Een aantal maanden geleden trad zangeres Willeke Alberti toe tot de belteams. Zij belt regelmatig met gasten van Vier het Leven om hen een hart onder de riem te steken. In een interview met de stichting vertelt ze hoe belangrijk het volgens haar is om voor elkaar te zorgen en belangstelling te tonen.

Foto: Stichting Vier het Leven

Bron: Stichting Vier het Leven
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Belteams bieden kwetsbare ouderen luisterend oor”

  1. Ik vind dit een enorm goed plan,dat zeker helpt.
    zou graag meedoen maar ik woon in België en dan wordt dat wat ingewikkeld.

Geef een reactie