Bedrijf voorkomt voedselallergieën bij kinderen

The Optimist 15 jan 2020 Gezondheid

Voedselallergieën vormen voor veel mensen een belemmering in het dagelijks leven. Onderzoek wijst uit dat we levensbedreigende voedselallergieën kunnen voorkomen als we al vroeg allergene voedingsmiddelen bij zuigelingen introduceren. Hoewel het misschien eng klinkt om allergeen voedsel aan je kind te geven, is het goede nieuws dat er een nieuw bedrijf is dat gespecialiseerd is om te voorkomen dat voedselallergieën zich ontwikkelen bij kinderen.

Het bedrijf draagt de naam Ready, Set, Food!, en probeert voedselallergieën op een betaalbare manier te stoppen. Ouders krijgen een vooraf aangemeten, volledig natuurlijk supplement dat gemakkelijk oplost in moedermelk, flesvoeding of voedsel. Het stelt baby’s geleidelijk bloot aan pinda’s, eieren en melk – het voedsel dat 80 procent van alle allergieën veroorzaakt. Hetzelfde proces is effectief gebleken in drie klinische onderzoeken.

Nadat zijn neef Abe een hap pizza had gegeten, moeite kreeg met ademen en een dosis EpiPen moest krijgen, voelde CEO Daniel Zakowski zich geïnspireerd om een effectieve manier te vinden om kinderen te helpen. De voedselallergieën van Abe betekenen dat hij altijd in de gaten moet worden gehouden, en toen Zakowski besefte dat zijn allergieën waarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen, voelde hij zich geïnspireerd om Ready, Set, Food! Op te zetten. Inmiddels heeft dit bedrijf misschien wel de oplossing voor een groot probleem voor de volksgezondheid.

Bron: The Optimistdaily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

7 reacties op “Bedrijf voorkomt voedselallergieën bij kinderen”

 1. Wanneer het immuunsysteem van kinderen niet meer zou worden gecompromitteerd door de herhaalde vaccinaties die zij krijgen, zou het niet nodig zijn dat er een bedrijf is dat denkt de voedingsallergieën van kinderen te kunnen stoppen. Sinds er gevaccineerd wordt is de grote stijging van allerlei allergieën bij kinderen een feit.

 2. Het landelijke vaccinatie programma is van start gegaan in 1957. We zien een grotere stijging aan voedselallergieen vanaf begin jaren 80. Er zijn een hoop ontwikkelingen in de tweede helft van vorige eeuw, die potentieel allemaal kunnen bijdragen aan de stijging van voedselallergieen.

 3. Fantastisch Lonneke dat je dit schrijft. Eindelijk eens iemand die wakker is.
  juist, ik ben het roerend met je eens. Als we niet met z’n allen wakker worden en in opstand komen, wordt de verplichte vaccinatie er door gejast ten bate van de winsten van de grote multinationals en niet te vergeten de grote “weldoener” Bill Gates die miljarden verdient aan zijn wereldwijd verplicht vaccinatie programma.

 4. Sinds dat de melk gepasteuriseerd wordt is er een flinke toename in allergieën. Niet zo gek want de melkeiwitten veranderen van structuur.
  Mensen met een koemelk allergie kunnen in haast alle gevallen rauwe melk drinken en mensen met een lactose intolerantie kunnen haast altijd rauw gefermenteerde kefir of yoghurt verdragen die minimaal 24 uur is gefermenteerd. We hebben deze ervaring al sinds wij rauw gefermenteerde zuivel maken.
  Suzanne Abbring is 11 december gepromoveerd aan Universiteit Utrecht en in haar onderzoek is ook vast komen staan dat rauwe melk astma en allergieën kan voorkomen. Rauwe melk mag in Nederland niet verkocht worden maar rauw gefermenteerde zuivel wel. In alle natuurwinkels is dit te koop onder de naam RauwPower.
  Zie ook http://milkandhealth.com voor meer wetenschappelijke onderzoeken betreft rauwe melk.

 5. Allergie bij baby’s voorkom je meestal via moedermelk.
  Je kunt het dus vaak bij de bron oplossen
  Andere babyvoeding stimuleert diverse allergieën.
  Daarover is tegenwoordig veel kennis maar helaas niet wijd verspreid.

  Deze aanpak vind ik ‘ het paard achter de wagen spannen ‘

 6. Het idee wat dit bedrijf heeft (langzaam opvoeren van allergenen) is niet nieuw, wel slimme marketing maar je kunt dat zelf ook doen. Er zit geen causaal verband tussen vaccinatie en allergieën; de angst voor vaccinatie is niet terecht. Niet vaccineren kan desastreuze effecten hebben (en ik heb ze helaas gezien).

Geef een reactie