Australië grijpt in om koala’s te beschermen

The Optimist 22 feb 2022 Natuur & Milieu

De Australische overheid trekt 31 miljoen euro uit om de koala te beschermen. Momenteel worden zij bedreigd door bosbranden, langdurige droogte, verstedelijking, ziekte en verlies van leefgebied. Naar schatting leven er nog  100.000 tot 330.000 koala’s in het wild.

Sinds 2019 heeft Australië zo’n 47 miljoen euro geïnvesteerd in de bescherming van de koala. Nog eens 31 miljoen euro komt daarbovenop en wordt ingezet om de leefomgeving van de koala – de eucalyptusbossen in het oosten van Australië – te beschermen. Daarnaast heeft de Australische regering de dieren als bedreigd aangemerkt om ze meer bescherming te kunnen bieden.

Bosbranden

Bij de bosbranden in 2019 en 2020 zijn 60 duizend koala’s omgekomen, blijkt uit een rapport van het World Wildlife Fund (WWF). Naast bosbranden zijn er meer levensgevaren voor de koala. Zo lijdt naar schatting de helft van de koala’s aan de geslachtsziekte chlamydia. Om deze dieren in de deelstaat New South Wales niet uit te laten sterven, is het daarom noodzakelijk om in te grijpen. Dit toonde parlementair onderzoek aan.

Ook de tijger, orang-oetan en de papegaai zijn bedreigde diersoorten. Om daar iets aan te doen, zetten drie partijen een kleinschalige T-shirt-collectie op met een missie. Lees deze daily voor meer informatie over deze wereldverbeterende actie.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie