Andermans tuin voor coronarust

Arie Dekker 20 mei 2021 Natuur & Milieu

Het is een bron van ontspanning in een zware tijd: tuinieren. Een niet te missen component is hierbij een tuin, maar dat is iets waar niet iedereen over beschikt. Een Engels initiatief zet de eerste stappen om hier verandering in te brengen.

Nu ook volkstuintjes de vraag in deze coronatijd niet meer kunnen bijbenen, is het tijd voor iets nieuws. Het Britse AllotMe brengt vraag en aanbod handig samen. Architect Conor Gallagher startte een platform, dat te vergelijken is met Airbnb. Het idee is dat mensen hier hun tuin kunnen verhuren aan geïnteresseerden met groene vingers.

Al voor iets meer dan vijftien euro kan een tuin worden afgehuurd. Een deel van het geld gaat naar de website. Die bijdrage wordt besteed aan een garantie voor de tuinverhuurders. In de eerste week haalde het platform alleen al in Londen meer dan duizend inschrijvingen binnen. Voor nu is dat  meer dan de website kan bieden, al hoopt de initiatiefnemer dat de trend snel zal aanslaan in heel Engeland.

Hoewel een Nederlandse variant nog niet bestaat, lijkt het succes voor zichzelf te spreken. Er zijn in ons land immers genoeg tuineigenaren die geen tijd hebben om hun handen in de aarde te steken.

Voor het geval je niet wilt wachten op het kunnen beschikken over een tuin: er zijn nog andere mogelijkheden om je groene vingers te laten spreken. In de podcast Neem zelf de tuinschep in handen met Guerrilla Gardening vertelt Cerian van Gestel hoe je kan helpen om je buurt te vergroenen.

 

Bron: Positive.News
Arie Dekker

Arie Dekker

'De wereld staat in brand en in 2030 lopen we allemaal tot onze knieën in...

Meer over Arie Dekker >

Reacties

Geef een reactie