Onderstroom podcast #6: Neem zelf de tuinschep in handen met Guerrilla Gardening

The Optimist 17 aug 2020 Natuur & Milieu

Hoewel je bij guerrilla’s waarschijnlijk denkt aan boeren die verscholen gaan in de bossen van een subtropisch land, is er ook een groenere tak die wereldwijd aanwezig is: Guerrilla Gardening. Maak je geen zorgen, hun forte is niet gewapend verzet; hun voornaamste wapens zijn plantenschepjes en zaden.

In de podcast van deze week spreekt Arie met Cerian van Gestel, de oprichter van Guerrilla Gardening Nederland. Zij vertelt ons hoe zij samen met vrijwilligers grauwe en grijze steden bestrijden en hoe ook jij het verschil kunt maken om de natuur weer een plaats te geven in onze metropolen.

Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Je kunt een mail sturen naar Redactie@TheOptimist.nl met vragen, ideeën of gewoon om te laten weten hoe leuk je ons vindt. Wie weet kom jij dan in ons toekomstig luisteraarssegment.

Als je het eerste deel van onze AI-podcast met Jim Stolze nog niet geluisterd hebt, kan dat hier. De podcast is ook te luisteren op Spotify, Apple Podcasts, Deezer en nu ook Google Podcasts en iHeartRadio.

Links:
– Guerilla Gardening Nederland: https://guerrillagardeners.nl/

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie