Als je hier werkt, werk je in een regenwoud

The Optimist 15 feb 2018 Natuur & Milieu

Dat een natuurlijke werkomgeving belangrijk is heeft het bedrijf Amazon wel heel letterlijk opgevat. Het bedrijf opende onlangs een uitbreiding van haar hoofdkantoor in Seattle, maar dit is niet zomaar een kantoor…

Een regenwoud met een grote diversiteit aan planten vormt de basis van de uitbreiding van het kantoor, genaamd The Spheres.

Een plek om tot rust te komen

Ben je gespannen of zoek je een plek om geïnspireerd te raken? Amazon biedt haar werknemers een oplossing door diverse werk- en vergaderplekken in het ‘regenwoud’ te plaatsen. Zo kunnen haar werknemers even relaxen en het helpt de werknemers om in de natuurlijke omgeving tot creativiteit te komen. Het is een perfecte omgeving om de productiviteit te verhogen.

3,7 miljoen dollar

Deze uitbreiding van drie glazen koepels mag wat kosten. Er hangt een prijskaartje aan van 3,7 miljoen dollar. Wellicht een schijntje voor het waardevolste bedrijf ter wereld, maar dan heb je ook wat. In de nieuwste vleugel bevinden zich zo’n 400 verschillende soorten (tropische) planten, er is een waterval en er staat een vijftien meter hoge ficusplant ‘Rubi’. De temperatuur in het kantoor is rond de 22 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 60 procent.

Een link met de natuur

Amazon heeft goed nagedacht over The Spheres. Volgens hun onderzoek missen moderne kantoren een link met de natuur. Vanwege de natuurlijke beweging van mensen om zich terug te trekken in de natuur is voor dit regenwoud gekozen als kantoordesign. Zo hoeven de werknemers van Amazon niet te werken in kamertjes, maar kunnen ze hun productiviteit beproeven in de natuur.

De meeste van de 40.000 medewerkers van Amazon dienen wel even op hun beurt te wachten voor ze een plekje in het groen kunnen bemachtigen, The Spheres biedt slechts plek voor 1000 personen en de plekken zijn nu al volgeboekt tot april dit jaar.

Lees ook in de Daily:
Kunnen we in de toekomst op mosterdzaad vliegen?
Dementie: wat zijn de risicofactoren en hoe beïnvloed je ze?

Bron: Facto
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie