Adopteer een zorgprofessional

The Optimist 3 apr 2020 Samenleving

Misschien heb je het wel een keer gedaan: een dier adopteren op de kinderboerderij. Dit betekent niet dat je een geit of kip mee naar huis neemt, maar dat je het betalen van verzorging op je neemt. Een restaurant in Palo Alto gebruikt dit concept net een beetje anders, bij hen kan je een dokter of verpleger adopteren.

Over de hele wereld hebben restaurants er last van: zij moeten door de maatregelen rond corona hun deuren sluiten. Dit is niet alleen slecht nieuws voor de eigenaar, ook werknemers komen hierdoor in een moeilijke situatie terecht. Er is gedeeltelijk aan te ontkomen door afhaal- en bezorgservices in te schakelen, maar Tootsies doet er nog een schepje bovenop. Dit restaurant introduceert ‘Adopt a Doctor or Nurse’. Hiermee kunnen mensen een maaltijd doneren aan ziekenhuizen, om zo zorgprofessionals een hart onder de riem te steken.

Het idee is een groot succes, de eerste dag werden er al 750 maaltijden gedoneerd. Dit is intussen opgelopen tot tweeduizend. Het restaurant helpt op deze manier niet alleen ziekenhuizen, ook zelf profiteren ze ervan. Door de toegenomen vraag zijn veel werknemers weer aangenomen bij Tootsies.

Ook in Nederland vinden we originele manieren om onze waardering voor de zorg uit te spreken. Bijvoorbeeld met een bijzonder nieuw platform, waarover je in de daily Nederlanders spreken dankbaarheid zorg uit op nieuw platform meer kunt lezen.

Bron: GNN
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie