5 tips om je hoofd erbij te houden

The Optimist 6 okt 2020 Zingeving

Na een lange geeuw of een onverwacht geluid de draad kwijtraken van wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Zeker nu half Nederland weer thuiswerkt voelen veel mensen zich niet alleen futloos, maar missen ze ook vaak de focus om hun werk te doen. Wij delen vijf tips om dit te voorkomen.

Eet meer plantaardig

Een lekkere stronk broccoli of toch een appeltje voor de dorst; onze eerste tip is dat je je meer richt op plantaardige voeding. Denk aan noten, fruit en zaden. Aangezien 80 procent van je immuunsysteem in je maag ligt is, zijn er veel vezels nodig om de boel draaiende te houden. Door meer plantaardig te eten krijg je niet alleen meer energie, het is ook goed voor je weerstand. Dat kan mogelijk net het verschil maken om je te beschermen tegen corona.

Pas je eetritme aan

Naast genoeg water blijven drinken (uitdroging komt je concentratie immers niet ten goede), is het misschien slim om je eetritme aan te passen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat driemaal daags een maaltijd vaak niet de ideale manier is om je actief te houden. In plaats daarvan wordt aangeraden om elke paar uur wat meer gezond te snacken.

Doe een powernap

Een snel slaapje tussendoor kan wonderen doen. Denk aan een tijdsduur van tussen de 10 en 15 minuten om je net die extra boost te geven. Wel moet je oppassen dat je niet na 16:00 uur even wegdommelt, want in dat geval kan het invloed hebben op je slaapritme.

Maak een stressplan

Met een baas die zelfs op afstand in je nek weet te hijgen, zit een stressmoment in een klein hoekje. Gelukkig zijn er manieren om stress zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan je doen door het maken van een zogenaamd stressplan. Stel een lijst op met stress die vermijdelijk en onvermijdelijk is. Met deze lijst kan je dan aan de slag om ervoor te zorgen dat je de vermijdelijke stress ook echt links laat liggen. Bovendien kan je altijd nog eens een blik werpen op de onvermijdelijke lijst: het zal je opvallen dat je met wat creativiteit ook hier nog wat kunt weglaten.

Ga naar buiten

Door buiten te bewegen of te sporten maak je niet alleen een einde aan het opgesloten gevoel dat thuiswerken geeft. Het zorgt ook voor een toename in de omloop van zuurstof door je hele lichaam. Een frisse neus halen geeft je niet alleen de energie om je weer honderd procent in het werk te storten: het kan ook stressverminderend werken.

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “5 tips om je hoofd erbij te houden”

Geef een reactie