Boekfragment: Fascia speelt rol bij gezondheidsklachten

The Optimist 1 nov 2019 Gezondheid
Of je nu leek of therapeut, yogadocent, arts, osteopaat, fysiotherapeut of orthopeed bent, kennis hebben van het begrip fascia en welke rol het speelt in het lichaam is belangrijk. Het zogenoemde levende weefsel en het systeem daarachter spelen een grote rol bij het oplossen van veel kwalen. In Fascia - Wat het is en hoe het werkt, zet David Lesondak het belang helder uiteen. The Optimist biedt met dit boekfragment alvast een voorproefje. Op een dag was Dr. Stephen Levin op bezoek in het Smithsonian National Museum of Natural History in Washington, DC. Hij staarde naar het fossiele skelet van een brontosaurus. Of was het een apatosaurus? De wetenschap probeert dat ook nog steeds uit te vinden (Choi 2015). Hoe dan ook, Levin bekeek de 15 meter lange nek van deze sauropod, dacht na over de overgang van nek naar borst en de afmetingen van de botten in zijn poten. Hij kwam tot de conclusie dat de biomechanica van zo een kolossaal, complex en eerlijk gezegd belachelijk wezen, zou kunnen worden verklaard door het klassieke natuurkundige model van balk, katrol en hefboom. Je zou bijna kunnen zeggen dat hij het in zijn botten voelde. Dr. Levin, die een succesvol orthopedisch

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

2 reacties op “Boekfragment: Fascia speelt rol bij gezondheidsklachten”

 1. Ik ben al jaren abonnee. Maar iedere keer als ik een premium art wil lezen wordt mijn combinatie user/0password niet geaccepteerd. Graag hulp hierbij.

  Bedankt en groet
  Jan Hoogland

 2. We zoeken het even uit. U hoort van ons per mail.
  Met vriendelijke groeten,
  namens de redactie van The Optimist,
  Yildiz Celie

Geef een reactie