Zomerseizoen: lekker eten in juni

hetkanWel 6 jun 2013 Gezondheid
In de zomermaanden zijn we dol op lichte lunches en late diners. Het is toch veel te warm om uitgebreid te genieten van een zware maaltijd. We kiezen voor barbecuen in de tuin of een maaltijdsalade op het terras. Maak de keuze makkelijk met deze heerlijke seizoensgroenten en fruit. Grapefruit De grapefruit bestaat voor het grootste gedeelte uit water en is daarom zeer geschikt om voedingsstoffen door het lichaam te transporteren. Daarnaast bevat de grapefruit vitamines, mineralen en vezels. Een ander pluspunt van deze ietwat bittere vrucht is dat het weinig calorieën bevat en dus uitstekend past in een dieet. IJsbergsla Er zitten diverse vitamines en mineralen in ijsbergsla. Ook bevat het veel vezels. Maar beschouw ijsbergsla vooral als basis om te combineren met andere groentes. Denk aan rucola, paprika of tomaat. Let op: het is beter om niet meer dan twee keer per week ijsbergsla te eten, omdat er veel nitraat in zit. Koolrabi Koolrabi is een direct familielid van boerenkool en broccoli. De groente bevat weinig energie, waardoor het uitstekend past in een gematigd voedingspatroon. De koolrabi bevat onder andere vitamine A, B1 en C. Zo is100 gram koolrabi goed voor 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

hetkanWel

Hoofdredacteur van het blog hetkanWel.nl, schrijft over groener, eerlijker en leuker leven.

Meer over hetkanWel >

Reacties

Geef een reactie