Zo sorteer je een potlood en een duikbril

The Optimist 28 jul 2008 Actualiteit
Is uw huis een oase van rust? Of kan het nog wat beter opgeruimd? Journaliste Anne Cushman werd moedeloos van de rommel om haar heen en wenste een grote schoonmaak. Hoe doe je dat? Ze kocht twee zelfhulpboeken om je beter te organiseren, maar raakte ze allebei kwijt... en toen zocht ze professionele hulp. En zo ontdekte ze hoe het opruimen je leven kan verrijken. DOOR ANNE CUSHMAN In 1968, als ik op de lagere school zit, merk ik dat mijn tafeltje een beetje een bende is. Vanaf mijn plaats kan ik de tafel van het meisje voor me zien: vrijwel leeg, een keurig stapeltje karton, een doosje kleurpotloden en een paar potloden naast elkaar. Mijn tafel ligt bezaaid met verfrommelde vellen papier van rekentoetsen en dictees, potloden, poppetjes, een van een wc-rol gemaakte kalkoen. Als ik in het opbergvak een lineaal zoek, zit er opeens lijm aan mijn hand. Ik weet niet hoe het is gebeurd en ik heb geen idee wat ik moet doen, maar ik begrijp dat het niet goed is. Telkens als de juf door het lokaal naar achteren loopt, buig ik me over mijn tafeltje, zodat ze mijn rommel niet kan zien. Het helpt niets:

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie