Wat eet je in één jaar?

The Optimist 26 nov 2014 Gezondheid
'Kunstenaars zijn de radicale stem van de samenleving,' zei zanger en Unicef-ambassadeur Harry Belafonte onlangs. Kunstenaars kunnen helpen om ons anders te laten kijken, zei hij ook. Dat een kunstenaar een milieu- of wereldprobleem aan de kaart stelt, is niet nieuw. Bijzonder aan het Food Chain Project is dat de kunstenaar in dit geval zelfs samenwerkt met twee organisaties die zich bezighouden met de wereldvoedselproblematiek. Als je cijfers bekijkt van hongersterfte word je verdrietig, er sterven per dag meer mensen aan honger dan aan welke ziekte dan ook. Nog steeds lukt het ons niet om de hele wereldbevolking van eten te voorzien. Tegelijkertijd is overconsumptie in het Westen een probleem, denk aan overgewicht maar ook aan al het voedsel dat dagelijks wordt weggegooid door ons. Om precies te zijn: 1,3 miljard ton voedsel wordt er jaarlijks verspild. [su_row] [su_column size="1/2"] De Israëlisch-Nederlandse kunstenaar Itamar Gilboa wilde met dit thema aan de slag en bedacht het Food Chain Project. Een jaar lang heeft de kunstenaar alles genoteerd wat hij at, en al die dingen heeft hij uitgegoten in gips. Het resultaat is meer een supermarkt vol met eten van gips: duizenden witte sculpturen van voedsel. Het zette hem aan tot denken

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met