\'Kunstenaars zijn de radicale stem van de samenleving,\' zei zanger en Unicef-ambassadeur Harry Belafonte onlangs. Kunstenaars kunnen helpen om ons anders te laten kijken, zei hij ook. Dat een kunstenaar een milieu- of wereldprobleem aan de kaart stelt, is niet nieuw. Bijzonder aan het Food Chain Project is dat de kunstenaar in dit geval zelfs samenwerkt met twee organisaties die zich bezighouden met de wereldvoedselproblematiek. Als je cijfers bekijkt van hongersterfte word je verdrietig, er sterven per dag meer mensen aan honger dan aan welke ziekte dan ook. Nog steeds lukt het ons niet om de hele wereldbevolking van eten te voorzien. Tegelijkertijd is overconsumptie in het Westen een probleem, denk aan overgewicht maar ook aan al het voedsel dat dagelijks wordt weggegooid door ons. Om precies te zijn: 1,3 miljard ton voedsel wordt er jaarlijks verspild. [su_row] [su_column size=\"1/2\"] De Israëlisch-Nederlandse kunstenaar Itamar Gilboa wilde met dit thema aan de slag en bedacht het Food Chain Project. Een jaar lang heeft de kunstenaar alles genoteerd wat hij at, en al die dingen heeft hij uitgegoten in gips. Het resultaat is meer een supermarkt vol met eten van gips: duizenden witte sculpturen van voedsel. Het zette hem aan tot denken
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties