Waardevolle schakels

Laura Boeters 186 mei / juni 2019 Zingeving

Een nieuw omslagthema voelt op de redactie als een cadeautje. Alleen de voorpret brengt ons al in de feeststemming. Met het vullen van het thema pakken we het cadeau aandachtig uit. Wat zit er allemaal in?

Over dit thema hoefden we niet lang na te denken. Synchroniciteit diende zich toepasselijkerwijs gewoon aan. Een cadeautje van Carl Jung: hij gaf vorm aan het fenomeen. Niet voor niets kwam de hoofdredacteur tijdens de voorbereidingen van het Inspiratium in contact met Marcel Dierselhuis. Hij bleek de schakel tussen dit omslagthema en Karen Hamaker-Zondag, expert op het gebied van synchroniciteit. Zij houdt zich hiermee al tientallen jaren bezig en zocht toevallig een breder publiek om haar kennis te delen. Dierselhuis droeg nog meer waardevols bij: zelf schreef hij over Yijing en hoe dat al eeuwen wordt ingezet bij het nemen van belangrijke beslissingen. Verder leest u hoe u zelf meer synchroniciteit naar u toe trekt, over persoonlijke ervaringen met synchroniciteit en over de rol van toeval.

Waarschijnlijk raakt u net als wij in de ban van synchroniciteit. Het heeft ons versteld doen staan. Het verwondert, geeft houvast en blaast ons in al zijn kracht soms zelfs omver. Net als je denkt grip te krijgen op synchroniciteit, glipt het uit je vingers. En dat is prima, want zoals een trouwe lezer ons toefluisterde: mijn, en ieders leven bestaat alleen maar uit synchroniciteit.

Er is niets wat je helemaal los kunt zien van iets. De eenvoud maakt het niet te begrijpen, maar dat hoeft ook niet.

Laura Boeters

Laura Boeters

Laura maakt sinds 2017 deel uit van het redactieteam van The Optimist. Ze is altijd...

Meer over Laura Boeters >

Reacties

Eén reactie op “Waardevolle schakels”

  1. Maar wat gebeurt er als synchroniciteit zijn tegenovergestelde bereikt: het Mandela-effect misschien?

Geef een reactie