Vrijheid op internet

The Optimist 24 mei 2019 Samenleving
Het internet speelt deze dagen een schier onmisbare rol in ons bestaan. Vrijwel alle aspecten van ons dagelijkse leven zijn verbonden met het internet. Internet heeft gezorgd voor een onuitputbare bron van kennis maar ook de mogelijkheid om je mening te verkondigen aan de hele wereld. Deze vrijheid van meningsuiting wordt door velen als een groot goed gezien. Helaas wordt juist van deze vrijheid van meningsuiting veel misbruik gemaakt. Commentaarsecties op websites staan vol ruzies, scheldpartijen en haatzaaierij. Nationale regeringen staan voor een dilemma. Hoe moet er worden omgegaan met de vrijheid op het internet? De geboorte van het internet was een monumentale gebeurtenis in de twintigste eeuw. In 1993 werd het vrijgegeven aan het publiek en sindsdien is het gebruik van internet exponentieel gegroeid. De snelheid van ontwikkelingen is in een stroomversnelling geraakt dankzij het gebruik van internet. Nu, meer dan vijfentwintig jaar later, is een wereld zonder het internet niet voor te stellen. Het internet dat wij in het Westen gebruiken is open source. Dat houdt in dat informatie overal naartoe kan worden gestuurd, ongeacht waarheen of wat de inhoud van de informatie is. Het internet betekent hetzelfde voor de mens als wat de drukpers was in de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Vrijheid op internet”

  1. Internet is een openbare ruimte waar fatsoensregels gelden gelijk in andere openbare ruimtes.
    Het is jammer dat in het artikel geen verwijzing staat naar het boek.
    Na enig zoeken blijkt dat het boek op een onbeveiligde site staat en de site computerbuddies.us is ook niet beveiligd. Ik ga daar niets van downloaden.

Geef een reactie