Voordelen van vis eten wegen op tegen kwikgevaar

The Optimist 7 okt 2013 Gezondheid
We weten dat vis gezond is, met name voor het hart. Maar ook dat het eten van te veel vis kan leiden tot een te hoge blootstelling aan kwik. Dus wat is het best? Volgens Zweeds onderzoek is er goed nieuws: zelfs van de lage gehaltes omega-3 in vis ondervinden we veel voordeel, terwijl we extreem veel vis moeten eten om kwikvergiftiging op te lopen. Algemeen is het veilig om twee tot drie keer per week vis te eten, met name als we roofvissen vermijden, zoals snoek en baars. Die hebben het hoogste kwikgehalte door het zwemmen in vervuild water. Dit artikel verscheen eerder in Medisch Dossier, Wat artsen je niet vertellen, een maandelijks magazine over gezondheid, therapieën en behandelingen en de alternatieven die ervoor bestaan.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie