Voeding
113 januari / februari 20092009
Gezondheid
Peter Blom over voedingsexpert Machteld Huber. Max Christern | 113 januari/februari 2009 issue Artsen, zegt Machteld Huber, weten maar weinig van voeding. En als iemand dat mag zeggen, is zij het. Huber is zelf arts en in de loop der jaren uitgegroeid tot voedingsexpert. Het onderwerp voeding – en met name de relatie tussen voeding en gezondheid – kwam op haar weg, vertelt ze, nadat ze een tijd met drugsverslaafden had gewerkt. ‘Preventie had inmiddels mijn grote belangstelling’, zegt ze. ‘In die periode kreeg ik de vraag mij met biologische voeding te gaan bezighouden. Dat klikte.’ Toen ze voor het eerst naar een voedingscongres ging, viel het haar op hoe stoffelijk en materialistisch er naar het onderwerp gekeken wordt. ‘Niemand keek naar de productiemethode, terwijl die zoveel bepaalt.’ Huber specialiseerde zich in de jaren negentig als wetenschappelijk onderzoeker bij het gerenommeerde Louis Bolk Instituut in Driebergen, dat de ontwikkeling van biologische landbouw, voeding en gezondheidszorg bestudeert. Hubers missie was het oude denken om te vormen en aan te tonen dat biologische voeding gezonder is. ‘Dit is een soort ontwikkelingswerk’, zegt ze. ‘Het kost veel tijd en geld, er zijn weinig mensen mee bezig en het is complex. Maar de aanhouder
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties