Vijf lunchproducten die je niet van ver hoeft te halen

The Optimist 9 aug 2012 Gezondheid
De afgelopen weken schreef Ode over hoe je lunch op kantoor op allerlei manieren leuker en duurzamer kunt maken. Bijvoorbeeld door het starten van inspirerende gesprekken, te variëren met seizoensrecepten en om je afval te denken door mooie, gerecyclede spullen te gebruiken. Deze week de laatste tip: laat je lunch niet uit verre landen halen door de supermarkt, maar kijk wat er lokaal gemaakt wordt. Deze vijf ingrediënten voor een lekkere lunch worden bijvoorbeeld stuk voor stuk geteeld in de omgeving Amsterdam. Gerookte vis ken je vast uit Zweden en verwacht je niet snel in onze eigen hoofdstad. Toch is Franks’ Smokehouse een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. De oprichter leerde in Zweden hoe het roken in zijn werk gaat en maakt nu zelf met behulp van zout, hout, vuur en geduld zijn gerookte vis en vlees. Salades, pesto en houmous voor op de lunchboterhammen hoeven zeker niet uit Italië of Marokko te komen, maar worden bijvoorbeeld in hartje Amsterdam gemaakt door Renzo\'s. Dit kleine zaakje rookt zelfs de kip in eigen huis. Ook vers fruit, vruchtenjam en vruchtensap zijn echte Hollandse producten. Zo verbouwt fruitteeltbedrijf Eerlijk en Heerlijk hun appels en peren gewoon in de Beemster, onder

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie