Vezelrijk eten vertraagt prostaatkanker

Medisch Dossier 18 nov 2013 Gezondheid
Bij prostaatkanker kan het raadzaam zijn om in een vroeg stadium vezelrijk eten, want dat kan de ontwikkeling ervan afremmen. De groei en ontwikkeling van prostaatkankercellen gaat aanzienlijk langzamer bij mensen die veel inositolhexafosfaat (IP6) binnenkrijgen, dat veel in vezelrijke voeding zit. Dit effect van IP6 is vastgesteld door onderzoekers aan de Skaggs School of Pharmacy, aan de universiteit van Colorado. Zij ontdekten dat vezelrijk voedsel ervoor zorgt dat de prostaattumor lastiger nieuwe bloedvaten aanmaakt en glucose omzet. Dit artikel verscheen eerder in Medisch Dossier, Wat artsen je niet vertellen, een maandelijks magazine over gezondheid, therapieën en behandelingen en de alternatieven die ervoor bestaan.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Medisch Dossier

Meer over Medisch Dossier >

Reacties

Geef een reactie