Verrukkelijke vetpot
151 november / december 20122012
Gezondheid
151 november/december 2012 Zet de frituur maar aan voor een salade met een bite. Er zijn veel goede redenen om thuis niet te -frituren. Gezondheid: vet komen we echt niet te kort. Hygiëne: die frituurwalm in huis. Sociaal: omdat gefrituurd spul meteen uit de pan het lekkerst is, kan degene die staat te frituren zelf niet aanschuiven; die is alweer bezig met de volgende lichting snacks. -Ongezellig alternatief: iedereen eet na elkaar. Kortom, een vette bek haal je het best buitenshuis. Een uitzondering op deze zinnige regel is prei. Die tart de frituurwetten. Snijd stukken van vijf centimeter van het wit van de prei. Snijd ze in de lengte door en was goed. Snijd de prei in de lengte aan smalle reepjes. Verhit de frituurpan tot 150 graden (dat levert geen blauwe walm op) en frituur de reepjes prei een paar minuten. Laat ze niet bruin worden en wacht al helemaal niet tot ze knapperig aanvoelen! Als je de preireepjes uit de pan vist, zijn ze nog slap. Dit is namelijk het mooie van gefrituurde prei: die wordt -knapperig als je het laat staan! Je hebt nu nog royaal de tijd om een verrukkelijke salade in elkaar te zetten, want
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties