Vergeven wat onvergeeflijk is

The Optimist 092 december 2006 Actualiteit
Haar familie werd afgeslacht in de genocide in Rwanda, maar een inspirerende spirituele reis bracht Immaculée Ilibagiza ertoe de moordenaar te vergeven. DOOR IMMACULEE ILIBAGIZA Ik hoorde de moordenaars mijn naam roepen. Doodsangst zwiepte door me heen. Mijn hoofd knakte achterover en ik voelde me weerloos. Waarom riepen ze mi­jn naam? Hoe wisten ze dat ik hier was? Kwamen ze nu naar de badkamer waar ik met enkele andere vrouwen al weken verstopt zat? Ik probeerde me tot God te richten, maar hoorde alleen die moedeloze stem die me al zolang achtervolgde en door mijn gedachten spookte in koor met de wrede, sadistische kreten van de moordenaars die door het huis weergalmden. Dit keer waren het er wel een paar honderd. Ze stonden te brullen tegen de kapelaan, beschuldigden en bedreigden hem. \'Waar is ze?\' riepen ze pesterig. \'We weten dat ze hier ergens moet zijn. Zoek haar op, zoek Immaculée.\' Ze stonden in de slaapkamer van de kapelaan, precies aan de andere kant van de muur. Tussen ons in was niet meer dan een paar centimeter hout en pleisterwerk. Hun zware voetstappen daverden door het huis en ik hoorde hoe hun machetes en speren langs de muren schraapten. In de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie