Tuin der lusten

The Optimist 147 juni 2012 Gezondheid
Het is niet eens zo lang geleden dat het raar was om ons eigen voedsel te verbouwen. Wie had daar nu tijd voor? En waarom zo veel tijd en energie besteden aan het telen van groente en fruit als je bij de buurtsuper alles kunt krijgen, goedkoper en zonder moeite? We dachten niet na over hoe ons voedsel werd geproduceerd, hoe veel kilometers het had afgelegd, en zelfs niet over hoe het smaakte. DOOR AVIS LICHT Maar die tijd is voorbij. We willen dat ons voedsel veilig en biologisch geteeld is. We willen dat het lekker smaakt. We willen dat onze kinderen weten waar ons eten vandaan komt. Transport is duur en heeft een grote CO2voetafdruk, die bijdraagt aan klimaatverandering. We willen dat ons leven een weerspiegeling vormt van onze overtuigingen. Ons eigen voedsel verbouwen is niet alleen goed voor onszelf en de aarde; we ontdekken dat het onze omgeving mooier maakt, en dat het ook nog eens erg leuk kan zijn als we het samen met onze familie, vrienden en buren doen. Mijn doel als tuinarchitecte en ‘tuinvrouw’ is al veertig jaar prachtige tuinen op te leveren die heerlijk, veilig en vers voedsel voortbrengen. ‘Eetbaar tuinieren’ noemen we deze

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie