Toen alles ophield

The Optimist 28 jul 2008 Actualiteit
Schrijfster Isabel Allende geeft aan wat ze heeft geleerd van de dood van haar dochter. ‘Ik vind het nu veel prettiger om te geven dan om te ontvangen.’ DOOR ISABEL ALLENDE Ik heb hartstochtelijk en haastig geleefd, in een poging te veel dingen te bereiken. Ik had nooit tijd om na te denken over mijn overtuigingen, tot mijn 28-jarige dochter Paula ziek werd. Ze lag een jaar in coma en ik verpleegde haar thuis, tot ze in december 1992 in mijn armen stierf.Tijdens dat jaar van lijden en het jaar van rouw erna hield voor mij alles op. Er viel niets te doen, alleen maar huilen en herinneringen ophalen. Dat jaar bood me echter ook de gelegenheid na te denken over mijn levensreis en mijn principes. Ik ontdekte dat er consistentie bestaat in mijn overtuigingen, in mijn boeken en in de manier waarop ik mijn leven leid. Ik ben niet veranderd, ik ben nog steeds het meisje dat ik vijftig jaar geleden was, en dezelfde jonge vrouw die ik in de jaren zeventig was. Ik voel nog steeds een intense levenshonger, ik ben nog steeds extreem onafhankelijk, ik hunker nog steeds naar rechtvaardigheid en ik word nog steeds snel waanzinnig

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie