Timing is alles

Elbrich Fennema 149 september 20122012 Gezondheid
149 september 2012 De soufflé dwingt ons op tijd aan tafel te zitten. Of het nu gaat om het uitspreken van een liefdesverklaring, het kopen en verkopen van aandelen of het serveren van een soufflé bij een feestelijke dis: succes valt of staat bij een goede timing. De eenvoudigste van deze drie is wellicht het serveren van de soufflé: hij is maar op één moment op zijn mooist en dat is als hij net in volle glorie uit de oven komt. Ja, hij zal zeker instorten. Maar als je zorgt dat je gasten op de soufflé wachten in plaats van andersom, weet je zeker dat iedereen het moment suprême kan meebeleven. Smelt 50 gram boter in een steelpan. Roer er 60 gram bloem doorheen en laat deze roux op zacht vuur een paar minuten garen. Voeg beetje bij beetje 3,5 dl melk of bouillon toe onder goed roeren en breng aan de kook. Laat deze saus een paar minuten sudderen en draai dan het vuur uit. Vet een ovenschaal of kleine ovenbakjes in. Bestrooi de zijkanten met een beetje geraspte kaas. Roer zes eidooiers door de saus. Doe gebrokkelde blauwe kaas, gebakken champignons, gekookte tuinbonen, gepureerde pompoen of wat je

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Elbrich Fennema

Meer over Elbrich Fennema >

Reacties

Geef een reactie