The Dutch Weed Burger is oplossing voor dreigend voedseltekort
12 jul 2012
Actualiteit
Als we blijven eten zoals we nu doen, hebben we in 2050 drie aardbollen nodig om ons te kunnen voeden. Aangezien het niet waarschijnlijk is dat deze aardbollen worden ontdekt, moeten we op zoek naar andere mogelijkheden. Foodstyliste Lisette Kreischer en documentairemaker Mark Kuisdom zochten naar een oplossing en maakten een reis naar New York. Daar raakten ze er van overtuigd dat zeewier de oplossing is, een plant met de perfecte eiwitcombinatie en volgens wetenschappers dé eiwitbron van de toekomst. Maar Lisette en Mark gaan nog een stapje verder en ontwikkelden de zeewierburger. Weerstand Mark en Lisette willen dus dat we massaal overstappen op zeewier, maar: “We weten maar al te goed dat deze verandering grote weerstand gaat oproepen. Vegetariër is voor veel mensen net zo beangstigend als dat we ze zouden ombouwen tot het andere geslacht.” Ze zijn zich er dus van bewust dat beeldvorming van grote invloed is en weten hoe ze een breed publiek kunnen bereiken. “We zijn inmiddels in vergevorderd stadium om een echte Dutch Weed Burger te lanceren. De keuze voor de burger is logisch; afgeleid van de meest geliefde fast food snack op aarde, door zijn icoonstatus bekend bij de massa’s en door deze
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties