Stevia als zoetstof, een veilig en gezond alternatief
20 apr 2011
Gezondheid
Suiker is niet goed voor ons, daarvan is iedereen zich tegenwoordig wel bewust. Helaas zijn we zo gewend aan zoet dat we moeilijk zonder kunnen. Kunstmatige zoetstoffen als aspartaam lijken een uitkomst te bieden waar het calorieën betreft, maar zijn dat zeker niet vanwege negatieve gezondheidseffecten. Niet nieuw, maar wel in opmars is de zoetstof Stevia. Deze oeroude zoetstof, gemaakt van het plantje met dezelfde naam is 300 keer zoeter dan suiker en heeft bovendien allerlei positieve effecten op onze gezondheid. Hieronder leest u alles over Stevia als zoetstof, de gezondheidseffecten, de slechte eigenschappen van aspartaam en meer. Het kruid Stevia Een voedingspatroon met veel suiker kan leiden tot onder meer gewichtstoename en een verhoogde kans op hartaandoeningen, suikerziekte en problemen met de lever, nieren en gebit. Vrijwel al deze kwalen komen steeds vaker voor in het Westen. Het probleem is dat wij gewend zijn om zoet te eten. Er zit zo veel suiker in alles wat we binnenkrijgen, dat we er aan verslaafd zijn geraakt. Het plantje stevia rebaudiana biedt mogelijk uitkomst: het is de bron van een koolhydraatloze zoetstof zonder calorieën die bijna driehonderd keer zoeter is dan suiker. Dit kwetsbare plantje wordt in Paraguay en omstreken al
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties