Serieus

Brian de Mello 24 jun 2022 Samenleving

Een lezeres schreef mij laatst dat ze vond dat we haar zorgen niet serieus namen. Meteen vroeg ik me af: welke zorgen? Wat hebben we gemist? Hebben we per ongeluk gelachen om een ‘grap’ van J. Derksen? Er zijn zorgen genoeg in de wereld en dus ook voor ieder van ons individueel. Van apenpok tot Z-soldaat. Het vormt een dagelijkse uitdaging voor ons redactieteam om aan zaken die aandacht vragen, daadwerkelijk aandacht te geven.

Want wie op alles focust, focust op niets. Daarom definiëren we waar The Optimist van betekenis kan zijn. Zo zijn wij geen onderzoeksjournalisten, maar wel onafhankelijk. Onze focus: de zorgen die mensen hebben over negatieve berichtgeving. Regelmatig vertellen lezers ons dat ze het zat zijn om iedere dag te horen dat het alleen maar slecht gaat in de wereld. Ze kijken vaak bewust niet meer naar het nieuws of naar talkshows, en lezen liever geen kranten meer.

Vanuit ons platform proberen wij de positieve kant van de samenleving te laten zien, omdat het consumeren van te veel negatieve berichtgeving aantoonbaar tot gezondheidsschade leidt. Erik Scherder weet er alles van.
Positieve berichtgeving staat bij ons centraal, ook als tegenwicht tegenover de vaak negatieve mainstream media.

We lezen soms met verbazing wat daarin geschreven wordt. Of het nu gaat om myocarditis na vaccinatie of om andere zaken die ons allemaal kunnen raken. We werken, deels achter de schermen, samen met andere onafhankelijke media die er meer op ingericht zijn om zaken aan de kaak te stellen. Zoals het nieuwe B Informed Media.

Op die manier proberen wij bij te dragen aan het laten horen van andere geluiden – wel positief van toon – die vraagtekens zetten bij wat in sommige media geroepen wordt. Iedereen heeft daarbij de vrijheid om te kiezen wat men wil lezen én geloven.

Dus wat binnen ons bereik ligt doen wij, op een manier die bij ons past. Ik hoop natuurlijk dat er steeds meer mensen bij The Optimist gaan passen. Al was het maar om een optimistische leefstijl serieus te nemen. Vandaar dat je binnenkort ook mede-eigenaar kunt worden van ons platform. Hier lees je t.z.t. meer over op onze website. Doen!

Brian de Mello, hoofdredacteur
redactie@theoptimist.nl

De nieuwste editie van The Optimist is verkrijgbaar bij de betere boekhandel of bestel je in de webshop.

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie