SCHRIJFCHALLENGE

Win eeuwige roem en één van de mooie prijzen

Schrijf een positief verhaal

Om Nederland massaal een stuk optimistischer te krijgen, lanceert tijdschrift The Optimist de ‘Beste TOM’ Schrijfchallenge. Gedachte hierachter is dat mensen die iets positiefs schrijven of lezen, beter in hun vel gaan zitten. TOM staat voor The Optimist Movement, de beweging achter het tijdschrift.

Raad van waarde

Iedereen kan een brief, gedicht, essay of kort verhaal naar TOM sturen, zolang het de lezer maar inspireert, blij verrast of aan het lachen maakt. Alle inzendingen worden door onze redactie gelezen en uiteindelijk wijst een vakkundige Raad van Waarde de meest aansprekende inzendingen aan. Deze raad bestaat uit Yolanda Eijgenstein, Cathelijne Esser, Gijs de Swarte en Jan Terlouw. Hoofdredacteur Brian de Mello coördineert de Raad.

Wil je zelf deelnemen in een Lezersraad van Waarde, stuur dan een e-mail naar: redactie@theoptimist.nl. Je mag dan geen inzending doen, maar krijgt wel een stem van waardering over de inzendingen.

Jubileum-editie

De beste verhalen worden eind augustus gepubliceerd in de 200ste editie van The Optimist. Met die jubileumuitgave vieren we ons feestje met heel het land. Iedereen, oud en jong, mag meedoen met de Schrijfchallenge.

Prijzen

In samenwerking met enkele sponsors zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de verhalen die de hoogste waardering krijgen. Bovendien ontvangen alle inzenders die geselecteerd worden voor de jubileumuitgave twee jaar lang gratis het tijdschrift. Daarnaast krijgt iedereen die meedoet het e-book ‘Tips om je beter te voelen’ cadeau.

SPELREGELS

  • Jouw artikel telt tussen de 300 en 2.000 woorden. Gedichten mogen korter.
  • Het is in de jij-vorm geschreven (dus liever niet in de u-vorm).
  • Het is positief, inspirerend of bemoedigend. Staan er onverhoopt toch negativiteit, beledigingen of ontmoedigingen op je papier? Dan dagen we je uit om die gedachten om te buigen.
  • Het is door jou zelf geschreven en nog niet eerder ergens gepubliceerd.
  • Je kunt je verhaal insturen via het reactieformulier op deze pagina. Dit is mogelijk tot en met 31 mei 2021.
  • Alle inzendingen worden door de redactie gelezen en schrijvers verlenen uitgeverij The Optimist het recht tot publicatie met vermelding van de naam van de schrijver. Alle inzenders krijgen een reactie voor 30 juni 2021.
  • Over de Schrijfchallenge en de uitslag is correspondentie mogelijk, zolang deze maar optimistisch van toon is.

 Veel schrijfplezier gewenst! Upload jouw inzending via onderstaand formulier.

 

Beste Tom Schrijfchallenge

Vul je gegevens in en upload jouw inzending voor de Schrijfchallenge.