Reuzel en 5 andere vetten die wél goed voor je zijn
23 dec 2011
Gezondheid
Reuzel heeft de naam ongelooflijk ongezond te zijn, maar toch wordt het weer steeds vaker gebruikt in de keuken. Mensen die met gezonde oliën en vetten willen koken, zijn van vetarme oliën overgestapt naar spek- ganzen- of eendenvet. Ook worden plantaardige vetten weer vaker in de keuken gezien. Dit blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau Packaged Facts en het Centrum voor Culinaire Ontwikkeling. Dierlijke vetten gezonder Deze belangstelling voor deze ouderwetse vetten is onderdeel van de \'terug-naar-het-land beweging\' dankzij de groei van boerenmarkten en de voorkeur voor gezonde voeding. De hele wetenschap staat op z\'n kop sinds steeds meer onderzoeken bewijzen dat veel vetten gezonder zijn dan vetarme varianten. Het blijkt dat er in veel dierlijke en plantaardige vetten met een slechte naam allerlei voedingsstoffen zitten die we anders niet binnenkrijgen. Op nummer 1 van meest gebruikte vetten en oliën, maar ook deze variaties komen terug in de wereld van gezonde voeding. Ghee Ghee is een Indiase vorm van geklaarde boter. Ghee kan tot hogere temperaturen verhit worden dan boter en wordt in India onder andere gebruikt voor frituren en braden. Anders dan bij het maken van geklaarde boter wordt voor ghee de boter net zo lang verhit totdat al
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties