Praktische tips van Kris Verburgh

The Optimist 19 apr 2013 Gezondheid
Langer jong en gezond blijven? De Vlaamse arts Kris Verburgh heeft bestudeerd hoe je met name via voeding het proces van veroudering kunt afremmen. En die kennis deelt hij graag met u. Gisteravond was het eerste deel van de driedelige onlinecursus over het boek De Voedselzandloper. In een anderhalfuur durend college gaf Verburgh een grondige algemene introductie over de rol van voeding in het verouderingsproces. Hij liet zien welke producten dat proces versnellen en welke producten het juist vertagen. Zo roept hij op om -tegen overheidsadvies in- minder melk te drinken en minder brood, aardappelen en pasta te eten. Deelnemers van de cursus kregen praktische tips voor een gezonder voedingspatroon. Pasta en aardappels kunnen bijvoorbeeld makkelijk vervangen worden door bonen of linzen. En in plaats van een boterham met kaas kunt u voortaan beter ontbijten met een bakje havermout met bosbessen en walnoten. Dat veel mensen bezig zijn met gezonde voeding bleek wel uit de talloze (vooral praktische) vragen die Kris Verburgh na afloop kreeg. Dat belooft wat voor de volgende sessie. Hoofdredacteur Marco Visscher ging voor The Optimist al eerder in gesprek met Kris Verburgh. Hij schreef er een mooi artikel over en legde het interview vast op camera.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie