Oude granen, nieuw brood + winactie boek

The Optimist 30 okt 2020 Zingeving
Brood is hier misschien wel het meest alledaagse voedsel en verheugt zich in een nieuwe grote belangstelling. Hoe je brood bakt en met welke verschillende granen je aan de slag kunt. En wat blijkt? The sky is the limit. Er zijn vele verschillende soorten granen, allemaal met hun eigen smaak en samenstelling, en ze leiden steeds weer tot een ander brood. Tarwe is (nog steeds) ons belangrijkste broodgraan. Maar de variëteit in tarwe is groter dan menig broodrecept doet vermoeden. Los van de rogge, haver, boekweit en andere melen waar je brood van kunt bakken, bestaan er wel achttien soorten tarwe. Kortom, tijd om deze granen weer eens naar boven te halen én om er brood mee te leren bakken. Nieuw brood, dat wil zeggen brood van rijke granen, pure ingrediënten en een lange rijstijd – of je nu met desem of met gist bakt. Het pure meel Oude granen zijn nog niet eens zo heel oud. Sommige dateren wel van lang geleden, maar andere hielden pas in de vorige eeuw op te bestaan. De grootschalige landbouw, die vanaf 1950 haar intrede deed, eiste economisch rendabele gewassen. Granen, die te weinig opbrachten, te hoge stengels hadden, waarvan de aar te

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Oude granen, nieuw brood + winactie boek”

  1. Als molenaar – bakker -beginnend meelhandelaar ga ik jullie volgen om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden die jullie kunnen bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met