Op je gezondheid

The Optimist 037 maart / april 2001 Gezondheid
Sommige drankjes zitten barstensvol voedingsmiddelen. Ze maken je sterk en gezond en leveren de grondstoffen en energie om geestelijk en lichamelijk te herstellen, als je je niet lekker voelt. Ze geven energie en verlengen je leven en ze bieden ook troost en rust in tijden van spanning of verdriet. Anne McIntyre is kruidengenezeres en schrijfster. DOOR ANNE MCINTYRE MCINTYRE In haar nieuwe boek Healing Drinks (Gala Books) heeft ze meer dan 120 recepten bijeengebracht van drankjes die de zintuigen stimuleren en de smaakpapillen prikkelen en bovendien helpen tegen allerhande kwalen. We hebben een paar recepten uitgekozen die ons vooral in de wintertijd helpen gelukkiger en gezonder te worden.Een klassieker uit de Oost-Europese keuken, van oudsher een onontbeerlijk voedingsmiddel in de lange, barre winters. Het is bekend dat bieten de afweer vergroten, koortswerend werken en de verwijdering van gifstoffen bevorderen door de werking van lever, darmen en nieren te versterken. Ook het lymfestelsel wordt erdoor gestimuleerd, wat weer bevorderlijk is voor de afweer. Verder helpen bieten tegen slijmvliesontstekingen en verstopping van de luchtwegen. Wortels zijn goed voor de darmen en komkommer helpt gifstoffen te verwijderen via de nieren. 125 ml bietensap 125 ml wortelsap 90 ml komkommersap 1 eetlepel citroensap 1

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie