Ondernemen met ballen

The Optimist 12 feb 2013 Actualiteit
Bewerkt fragment uit Bloei! Werken aan geluk in organisaties, een door Kees Klomp samengestelde bundel spirituele essays. Deze bijdrage is van Geertje Couwenbergh (foto), auteur, columnist en schrijfcoach. Ik begon mijn eerste onderneming toen ik een jaar of zes, zeven was. Die heette – vrij ondubbelzinnig – ‘Geertje’s Winkeltje’. Dit winkeltje had een bont assortiment van groene placemats met een familie gele eendjes erop en allerlei kantoorartikelen, die ik van een nieuwe verpakking voorzag. Mijn ondernemingsdrang bleef niet beperkt tot Geertje’s Winkeltje. Voor mijn tiende levensjaar had ik een feestclub opgericht, verkocht ik lucratief de overgebleven voorraad uit mijn winkeltje op Koninginnedag en runde ik een uitvindingenbureau (eerste opdracht, van mijn zus: een huiswerkmachine). Tijdens mijn studie antropologie richtte ik in 2005 mijn bedrijf Potential Buddha op. De naam kwam voort uit mijn sympathie voor het idee van ‘boeddhanatuur’; de uit de boeddhistische tradities afkomstige veronderstelling dat ieder wezen van nature wakker is, volledig uitgerust voor het bestaan. We zijn allemaal potentiële Boeddha’s. Dat betekent helaas niet dat ik Verlicht Ondernemer ben. Geld verdienen met wat me het meest na aan het hart ligt, vanuit een creatieve drang, voelt als een haast onoplosbaar raadsel. Inmiddels besef ik dat mijn vorm

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie