Omgaan met kanker en tegenslag

Laura Boeters 21 okt 2022 Gezondheid
Wanneer Anouk Arkesteijn 23 jaar is krijgt ze de diagnose kanker. Ze geneest, maar verliest kort daarna haar vader. Onlangs publiceerde ze het boek Ik blijf gewoon Anouk, een positief en inspirerend verhaal over omgaan met tegenslag. Tijdens haar ziekte schrijft Anouk Arkesteijn alles van zich af. De verhalen publiceert ze op haar blog. Een selectie van de verhalen die ze toen online deelde, krijgt nu bijna acht jaar later een plek in haar boek. ‘Toen ik kanker had, ben ik blogs gaan schrijven. Mijn blog was als een dagboek, waarin ik alles kwijt kon. Dat het werd gelezen door allemaal anderen, daar dacht ik maar niet te veel over na’, verklaart ze. ‘Het spannendste van dit boek vind ik nu weer dat iedereen het kan lezen. Afgelopen 30 augustus presenteerde ik het aan mijn familie, op de sterfdag van mijn vader. Het is vijf jaar geleden dat hij overleed. Hij was de grootste motivator achter mijn boek.’ Taboe doorbrekend De vader van Anouk stapte uit het leven tijdens zijn depressie. Hiermee krijgt Anouks leven een andere wending, en zo ook het verhaal dat ze vertelt in haar boek. ‘Ik kon mijn boek niet afronden zonder het verhaal van mijn

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Laura Boeters

Laura Boeters

Laura maakt sinds 2017 deel uit van het redactieteam van The Optimist. Ze is altijd...

Meer over Laura Boeters >

Reacties

Geef een reactie